Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Επικίνδυνο καλοκαίρι



Ο σεβάσμιος καθηγητής και μεγαλοδικηγόρος Ανδρέας Λαμπρινός χτυπάει με το αυτοκίνητό τουμια κοπέλα καθώς πηγαίνει στο εξοχικό του στην Κηφισιά. Τα χάνει και την φιλοξενεί για μια νύχτα εκεί μέχρι να συνέλθει και έτσι μπλέκεται σε μια απίστευτη περιπέτεια. Για πρώτη φορά, η καλοκουρδισμένη ρουτινιάρικη ζωή του αναστατώνεται από την ομορφιά της νέας αυτής κοπέλας που του συστήνεται ως Ρέα. Είναι δυνατόν ο αξιότιμος αυτός καθηγητής να ερωτευτεί για πρώτη φορά στη ζωή του στα πενήντα του και να ανατινάξει στον αέρα την οικογένειά του;
Ο συγγραφέας, Γιάννης Μαρής, μιλώντας μάλλον δια στόματος του ήρωα του, του φτωχού πλην όμως εντίμου αστυνόμου Μπέκα, πάντα απορεί με τα χούγια της υψηλής κοινωνίας, η οποία του προκαλεί τέτοια εντύπωση, ίσως και ζήλεια.
Ο πλούτος που αγοράζει ζιγκολό, η πιτσιρίκα που έχει γεννηθεί με το χρυσό κουταλάκι στο στόμα και δεν ανέχεται να τις αρνούνται το οτιδήποτε, ο ευυπόληπτος καθηγητής νομικής που ξετρελαίνεται με τη μικρούλα και συμπεριφέρεται σα μαθητούδι και φυσικά οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις και οι θάνατοι. Όλα αυτά βέβαια τα πρόσωπα είναι τα κομματάκια ενός παζλ που ο αστυνόμος πρέπει να λύσει για να εξιχνιάσει τα μυστήρια αυτής της υπόθεσης.



Γιάννης Μαρής (2008) Επικίνδυνο καλοκαίρι.
ISBN 978-960-469-159-3
ειδική έκδοση για την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 20/8/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: