Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ



Για τη δολοφονία του φημισμένου ζωγράφου Καρνέζη η αστυνομία συλλαμβάνει τον πιο προφανή ύποπτο: το σύζυγο της ερωμένης του δολοφονηθέντος που τον επισκέφθηκε στις τρεις το βράδυ του άγριου εγκλήματος... Κι ενώ η υπόθεση φαίνεται ιδιαίτερα απλή και ο απατημένος σύζυγος κλείνεται στη φυλακή, καταφθάνει ο γιος του από το Παρίσι και αρχίζει τις έρευνες αφού έχει πειστεί πως ο πατέρας του δε διέπραξε το φόνο.. Σε λίγο βγάζει στη φόρα πολλά για τον δήθεν ευυπόληπτο ζωγράφο, ο οποίος αποδεικνύεται πως είχε πάμπολλους εχθρούς που ευχαρίστως θα τον σκότωναν!
Το κύριο μοτίβο του αφηγήματος είναι ο σκοτεινός κόσμος της υψηλής κοινωνίας και το κακό που κρύβεται πίσω από την όμορφη πρόσοψή της... Εν αντιθέσει βέβαια με τον κόσμο των απλοϊκών ανθρώπων, οι οποίοι είναι αγνοί και ειλικρινείς όπως ο αστυνόμος Μπέκας.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια ειδυλλιακά όμορφη Αθήνα της δεκαετίας του πενήντα, όταν ακόμη οι αριθμοί τηλεφώνου ήταν πενταψήφιοι.
Πρόκειται για το πρώτο αστυνομικό του Γιάννη Μαρή που εμφανίστηκε σε συνέχειες στο περιοδικό «Οικογένεια» το 1953, και εκδόθηκε αργότερα από τον εκδοτικό οίκο Ατλαντίς Μ. Πεχλιβανίδης.
Η παρούσα έκδοση έγινε ειδικά για την εφημερίδα «Το Βήμα» και εκδόθηκε στις 12/8/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: